Als een zwerm vogels een bepaalde kant op bewegen

Het nieuwe GLB kan het niet alleen. Dat is inmiddels – bijna – een gevleugelde uitdrukking aan het worden. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Guido Landheer is als plaatsvervangend DG Agro en voorzitter van de stuurgroep als geen ander op de hoogte van het reilen en zeilen van het nieuwe GLB. Jeroen Smarius is gedelegeerd opdrachtgever namens het Interprovinciaal Overleg (IPO) en tevens voorzitter van de Maatschappelijke Begeleidingsgroep. Alle reden om hen te bevragen. En te horen, wat we van vogels kunnen leren.

Dit interview is opgenomen als onderdeel van het concept-NSP dat in juli gepubliceerd werd. Lees hier het hele interview: interview met Guido Landheer en Jeroen Smarius in de publieksversie van het GLB-NSP.

GLB Nationaal Strategisch Plan is een samenwerking van: