Europarlementariër Bert-Jan Ruissen reflecteert op Europese onderhandelingen

In Boerderij staat Europarlementariër Bert-Jan Ruissen van de Europese Conservatieven en Hervormers (ECR) stil bij de onderhandelingen over het nieuwe GLB. De onderhandelingen zijn eind vorige maand gestaakt en worden later deze maand hervat.

In het artikel geeft Ruissen onder meer aan dat het belangrijk is om stil te staan bij de uitvoerbaarheid van het nieuwe beleid. De Boer-tot-Bordstrategie (Farm to Fork) en de Biodiversiteitsstrategie zijn wensen zonder juridische status, dus kunnen volgens hem niet zomaar als eis in het GLB worden opgenomen. Ook benadrukt hij dat er verschillen zijn tussen lidstaten en dat het nieuwe GLB daar ruimte voor moet laten. In de ecoregeling ziet hij een positieve ontwikkeling daarin, want het geeft lidstaten de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan een groener beleid.

Het hele artikel lees je via Boerderij

GLB Nationaal Strategisch Plan is een samenwerking van: